Švica zastava

Biološka medicina
Švicarska skrivnost

Dr. Thomas Rau


Dr. Thomas Rau je diplomiral na Univerzi v Bernu, najboljši medicinski fakulteti v Švici, strokovni izpit je opravljal tudi v ZDA, s čimer si je prislužil doktorat s področja revmatologije. Študij medicine ga je med drugim popeljal tudi v Španijo, Francijo in Nemčijo.

Kot zdravnik je delal na področjih interne medicine, intenzivne nege, splošne kirurgije, revmatologije in pediatrije. Med leti 1981 in 1992 delal v zasebni praksi na švicarskem podeželju in vodil rehabilitacijski center za odvajanje od drog.

Leta 1992 je postal strokovni direktor in partner v Kliniki Paracelsus, ki je pod njegovim vodstvom postala največja evropska klinika holistične medicine.
Svoje strokovno znanje in izkušnje s področja medicine je dr. Rau dopolnjeval z empirično dokazanimi metodami z različnih področij alternativne medicine in na drugi strani z najnovejšimi ugotovitvami znanosti.

Zasnoval je koncept zdravljenja, v katerega je med drugim vključil terapije s svežimi celicami, klasično in kompleksno homeopatijo, izopatijo, nevralno terapijo, imunobiologijo, ortomolekularno medicino in nutricionizem, terapijo meridianov. Obenem je dopolnil že tako detajlne laboratorijske diagnostike še z mikroskopijo temnega polja, termoregulatorno diagnostiko, variabilnostjo srčnega tripa in drugim, s čimer je postavil temelje sodobni Biološki medicini.

V principu zdravljenja, ki ga dr. Rau poimenuje Biološka medicina, meni da je bolezen ”blokada regulativnih mehanizmov”, zdravljenje bolezni pa ”ponovna vzpostavitev regulativnih mehanizmov” v telesu, ki ga dosega z uporabo koncepta ”Treh stebrov po dr. Rau”. Znanje o Biološki medicini deli na številnih strokovnih.

Dr. Rau sodeluje pri odpiranju klinik Biološke medicine tudi izven rodne Švice. Prva se je odprla l. 1997 v ZDA, sledile so ji še klinike v Maleziji, Vietnamu in na Cipru. V lanskem letu je dr. Rau odprl tudi novo demonstracijsko kliniko za poučevanje in zdravljenje - Swiss Biological Medicine Center, v Švici. Dr. Rau je tudi dekan švicarske akademije za Biološko medicino (Swiss Biological Medicine Academy), organizacije za strokovno usposabljanje, kjer so na voljo posebni certificirani izobraževalni programi Biološke medicine.

Njegovo poslanstvo je širjenje znanja o Biološki medicini in vzpostavitev mednarodne mreže kvalificiranih strokovnjakov Biološke medicine.
Organizator seminarja je Swiss Biological Medicine Academy v sodelovanju z Eubiosa d.o.o.
Logo Eubiosa Logo Swiss Biological Medicine Academy
Copyright Eubiosa © 2019
Izdelava: MMstudio